Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hur ser Drupal ut?

Här kan du se några utvalda delar av Drupals gränssnitt, hur det ser ut när du är inloggad. Du loggar in med ditt lucat-id (CAS-inloggning).

Administrationsmenyn

Administrationsmeny ligger högst upp i webbläsarens fönster. Menyns uppbyggnad består av flera nivåer och öppnas genom att föra muspekaren över ett menyalternativ (se bild nedan).

Menyval beroende på behörighet

Innehållet i administrationsmenyn kan variera beroende på vilken behörighet du har.

Sök

Använd sökfältet till höger för att hitta funktioner i administrationsmenyn. I sökfältet skriver du vad det är du vill göra och Drupal kommer i realtid ge dig förslag på menyalternativ som kan vara relevanta. Som ny användare i Drupal kan du använda sig av sökfältet för att bekanta sig med vilka funktioner som finns.

Snabbredigeringsknappar

När du befinner dig till exempel på en undersida har du tillgång till Drupals snabbredigeringsknappar. Syftet med knapparna är att du enkelt ska kunna gå till sidans redigeringsläge.

Redigeringsknapparnas funktioner kan variera beroende på vilken innehållstyp (startsida, ingångssida eller undersida) du befinner dig på, eller vilken behörighet du har.

Redigeringsläget

Ska du skapa nytt, eller redigera befintlig innehåll, öppnas ett överliggande "fönster". Det överliggande fönstret är själva redigeringsläget i Drupal och det är här du arbetar med ditt innehåll. Textfält och inställningar i redigeringsläget varierar beroende på vilken innehållstyp du arbetar med. Bilden nedan visar ett exempel på hur redigeringsläget för en undersida ser ut.

Sidansvarig: