Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Webbadress

Adressen till din webbsida bör vara kort och begriplig. I Drupal skapas adressen utifrån rubriken du använder på din sida, men det är möjligt att ändra.

En kort och begriplig webbadress är lättare att lägga på minnet. Oftast är de webbadresser som Drupal skapar utifrån rubriken på dina webbsidor tillräckligt begripliga, men ibland kan det finnas skäl att ändra.

Om rubriken på din sida är "Så ansöker du" så blir webbadressen https://www.dinsajt.lu.se/sa-ansoker-du (påhittad adress).

Om du inte ändrar något i inställningarna, utan låter automatiken sköta dina webbadresser, så ändras webbadressen analogt ifall du skulle byta till en annan rubrik. Observera att Drupal samtidigt skapar en ompekning så att den gamla adressen fortfarande fungerar, men hänvisar till den nya sidan.

Det är URL Redirects och URL Alias som ser till att man hamnar rätt i djungeln av ändrade sidor. Men ibland kan man hamna i cirkelreferenser eller annat trassel, och då kan man behöva rensa upp manuellt.

Om du stänger av automatiken och i stället själv vill ta makten över dina adresser, tänk på att använda tydliga adresser, små bokstäver, bindestreck (inte mellanslag eller understreck) och att undvika å, ä och ö. Detta kan till exempel vara aktuellt om det är en adress som ska spridas: https://www.lathunden.prodwebb.lu.se/drupalkonferens2021 (påhittad adress).

Sidansvarig: