Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vad kan jag skapa?

I Drupal skapar du webbplatsens innehåll genom olika innehållstyper. Innehållstyperna har fördefinierade inmatningsfält som hjälper dig att skapa innehåll enligt de mallar som finns.

Artikel

Artiklar är ett bra sätt att hålla webbplatsen levande och uppdaterad. Artikeln innehåller titel, ingress, brödtext samt en huvudbild.

Faktaruta

En faktaruta är en mindre yta för innehåll som används i högerspalten på en sida. Faktarutan kan till exempel användas för att komplettera huvudinnehållet på en undersida i form av länklista, bilder eller kontaktinformation.

Faktarutor kan kombineras med följande innehållstyper:

  • Undersida
  • Personlig sida
  • Händelse och artikel
  • Webbformulär

Händelse

Använd händelser för att visa besökarna vilka arrangemang som finns. Dessa händelser kan också delas till kalendariet på lu.se.

Händelse innehåller titel, brödtext, huvudbild, tid, plats och kontaktperson.

Ingångssida

Innehållstypen Ingångssida används i webbplatsens huvudmeny. Ingångssidan fungerar som en samlingssida med information som du vill lyfta fram för besökaren.

Ingångssidan är lik innehållstypen Startsida. Det som skiljer dessa åt är att Ingångssidan kan förses med en vänstermeny, men saknar nyhetsvisning och kalendariet.

Personlig sida

Skapa en personlig sida för en medarbetare på webbplatsen. Informationen om medarbetaren hämtas från Lucat.

Puffar

En puff är en bild eller text som lyfter fram och länkar till ett innehåll på er webbplats.

Puffar kan kombineras med flera innehållstyper:

  • Undersida
  • Startsida
  • Ingångssida
  • Händelse och artiklar
  • Webbformulär

Puffar ska inte användas för längre texter, utan då är faktarutor ett bättre val.

Startsida

Startsidan är den innehållstyp som i regel används som webbplatsens förstasida. Startsidan är uppbyggd av puffar och syftar till att ge snabba ingångar till resten av webbplatsens innehåll. Startsidan innehåller också nyhetsvisning och kalendariet.

Undersida

En undersida är en statisk sida på webbplatsen. Denna innehållstyp används vanligtvis för sidor som inte ändrar innehåll så ofta och är den mest använda innehållstypen på webbplatsen.

En undersida kan innehålla en vänstermeny med andra undersidor, samt puffar och faktarutor.

Webbformulär

Ger möjlighet att skapa olika typer av formulär, till exempel kontaktformulär eller en utvärdering.

Sidansvarig:

Skapa innehållstyper