Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Informationsstrukturen

Vad är en informationsstruktur?

Webbplatsens kategorisering av information i form av menyer i olika nivåer brukar kallas informationsstruktur. Vanligen organiserar man informationen hierarkiskt, så att varje klick på en menylänk ger fler specifika alternativ. Menyerna är en del av webbplatsernas navigation, som ska möjliggöra att besökaren snabbt hittar det den letar efter.

Innehållstyper i informationsstrukturen

Innehållstyperna som används för att bygga informationsstrukturen är ”startsida”, ”ingångssida” och ”undersida”.

En webbplats ska bara ha en startsida. I informationsstrukturen utgör startsidan nollpunkten. Använd bara innehållstypen ”startsida” för just webbplatsens start: den sidan som du länkar webbplatsens URL till, och som du dessutom gärna kan länka till via en ”start”-rubrik i toppmenyn.

Första nivån i informationsstrukturen, som nås via de länkar som ligger direkt synliga i toppmenyn, kallar vi för ”ingångssidor”. För dessa sidor kan du välja att antingen använda innehållstypen ”ingångssida”, som har ett utseende som är mer likt en startsida med bildspel och puffar. Eller kan du använda en vanlig ”undersida”.

För övriga sidor använder du innehållstypen ”undersidor”.

Sidansvarig:

Support

Vid frågor, vänligen kontakta servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.