Länka mellan personliga sidor

Denna instruktion går igenom hur du länkar samman personliga sidor via personlistan (/peoplelist och /people) mellan webbplatser.

Funktionen är bra om du till exempel har personal som sitter på flera institutioner och behöver synas på flera webbplatser samtidigt, utan att behöva underhålla flera personliga sidor. Det vill säga att det räcker med att det finns en primär personlig sida med innehåll, som du sedan länkar till från de andra webbplatsernas personlista.

Länka via personlistan

Det finns två webbplatser, A och B.

På webbplats A ligger det en primär personlig sida. Webbplats B vill ha personen i personlistan och länka till den personliga sidan på webbplats A.

1. Se till att du har URL:n till den primära personliga sidan (webbplats A) som du sedan ska länka till från webbplats B.

T.ex: http://lathunden.prodwebb.lu.se/joakim-ottosson

För att personen ska hamna i personlistan på webbplats B måste du skapa en personlig sida (utan innehåll).

2. Gå in på webbplats B och skapa en personlig sida.

Det enda du behöver ange är personens Lucat-ID (så att kontaktinformation från Lucat hämtas), skriva en titel (rubrik som länkas) och lägga till en bild (valbart). Detta för att rätt information med länk skall visas i personlistan för webbplats B.

3. I textfältet "Link to personal page" anger du länken till den primära personliga sidan på webbplats A.

Länken behöver nödvändigtvis inte gå till en webbplats i den universitetsgemensamma webblösningen, utan kan vara till en webbplats helt utanför Lunds universitet.

4. Spara och publicera den personliga sidan (webbplats B).

Nu kommer personen finnas med i personlistan på webbplats B. Klickar besökaren på länken (rubriken) länkas man vidare till den personliga sidan på webbplats A.